Kemijsko čišćenje sustava centralnog grijanja

Kemijsko čišćenje centralnog grijanja je neagresivni postupak ispiranja nakupljenog mulja iz sustava centralnog grijanja.

Tijekom godina rada, u sustavima centralnog grijanja zgrada, dolazi do nakupljanja naslaga (mulj i ljuskice). Naslage nastaju kao posljedica korozije konstrukcijskih materijala, te se tijekom rada odlomljuju i kao mulj ili ljuskice putuju po sustavu. Naslage se najviše nakupljaju u radijatorima na nižim katovima.

Zbog nakupljenih naslaga učinkovitost grijačeg tijela je s vremenom bitno smanjena.

Uobičajene metode čišćenja (skidanje radijatora i ispiranje), osim što zahtijevaju puno vremena i neuredne su, nisu zadovoljavajuće rješenje. Kad se radijator očisti i vrati, ako je ostatak sustava prljav, vrlo brzo će ponovo doći do začepljenja radijatora.

Poduzeće OBRADA VODE je, za centralno grijanje, razvilo tehnologiju čišćenja u neutralnom području pH (neagresivne kemikalije) gdje se naslage disperzijskim sredstvima raspršuju u sitne čestice koje se onda mogu isprati iz sustava.

Nakon čišćenja provodi se ispiranje sustava (kako bi se isprao mulj i sredstvo za čišćenje) i ponovno punjenje omekšanom vodom uz dodatak inhibitora taloženja i korozije.

Ispiranje centralnog grijanja u stambenoj zgradi

Kontaktirajte nas

Trenutno nismo online, ali možete nam poslati email i javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Promjeni kod. captcha txt

Start typing and press Enter to search